Panda antivirus – omdöme

  • Skydda alla dina uppkopplade enheter
  • Framgångsrikt företag utsett till ”Årets företag 2016”
  • Stoppar nya virus i realtid och håller dig säker

Panda är ett välkänt företag med mycket gott rykte. Deras program anses ligga långt framme och man har en patenterad teknologi som upptäcker och skyddar mot internethot i realtid. Programmen stödjer alla ledande plattformar så det är bara att installera och komma igång!

Panda Security är ett spanskt säkerhetsföretag som grundades 1990 och som idag har dotterbolag i USA, Tyskland, Österrike, Belgien, Nederländerna, Frankrike, Storbritannien, Sverige, Finland samt Japan. Panda specialiserar sig på att skapa antivirusprogram men har de senaste åren även utökat sitt arbetsområde till att inkludera cybersäkerhetstjänster med teknik för att förebygga cyberbrottslighet.

De använder sig av en patenterad teknologi som de kallar för TruPrevent som kan upptäcka okända virus i realtid och blockera faran innan den utgör något hot, helt automatiskt.

Panda Security har säkerhetsprodukter som skyddar system, nätverk, e-post m.m. för både företag och privatpersoner.

Panda Security tilldelades ett priset ”Årets Företag 2016” av den spanska tidningen El Suplemento med lovord som ”innovativt arbete, tillväxtutbud samt historia”

Produkterna – Vad Panda Har Att Erbjuda

När vi går in på hemsidan så möts vi av en ren design med minimalistiska inslag vilket skapar ett bra förstaintryck. Skrollar vi längre ner så hittar vi vad Panda erbjuder, Panda Dome.

Panda Dome är namnet på deras antivirusprogram och det finns i fyra olika versioner:

Essential, Advanced, Complete samt Premium.

Alla versioner har stöd för Windows, Android och Mac enheter.

Essential är det billigaste alternativet och innehåller det mest nödvändiga. Först på listan är virusskydd med brandvägg för Windows-enheter. Detta är själva grunden till vad som behövs för att ha någon nytta av dessa typer av produkter. Essential har också virusskydd i realtid och detta gäller för Mac och Android-enheter.

Utöver detta så skyddar Essential ditt Wi-Fi nätverk mot hackare och snokande grannar samt analyserar externa enheter och USB-enheter och skyddar dem mot olika hot. Som grädde på moset så får ni tillgång till gratis VPN (begränsat till 150mb/dag) så ni kan surfa anonymt.

Advanced har, utöver vad Essential har, ytterligare tre funktioner som gör den lite bättre. Den första funktionen är Föräldrarkontroll vilket är till för att kontrollera barnens internetanvändning samt appåtkomst. Om ni har barn så är detta nästan ett måste så man slipper övervaka vad barnen är inne på hela tiden och låta mjukvaran göra jobbet istället.

Den andra funktionen är väldigt viktig och det är Identitetsskydd. Fler och fler identiteter blir kapade när vi är ute på nätet och surfar, handlar eller utför bankärenden och ett bra skydd mot detta kan spara så mycket tid och huvudvärk att det nästa är ett måste. Den tredje funktionen är skydd mot nätangrepp genom utpressningsprogram och andra typer av hot. Dessa typer av nätangrepp har blivit betydligt vanligare med tiden och att råka ut för utpressning är absolut inte något man vill.

Complete bygger ovanpå Essential och Advanced med ytterligare tre funktioner som hjälper dig att skydda din information och förbättra prestandan på din enhet.

Datasköld och Lösenordshanterare krypterar dina konfidentiella uppgifter och skyddar alla dina lösenord med ett enda klick. Rensningsverktyget förbättrar prestandan och håller din enhet i tipp topp skick.

Premium är det ultimata paketet som Panda har att erbjuda. Utöver vad de tre tidigare paketen hade att erbjuda så får du även VPN med obegränsad mängd data vilket betyder att ni kan surfa helt anonymt utan att behöva tänka på nedladdningsbegränsningar. Det ingår också 20GB molnlagring för att lagra och dela data online samt dygnet runt support.

Alla fyra paket stödjer olika typer av enheter som stationär dator, bärbar dator, surfplatta, mobiltelefon samt smart watch så om ni har flera enheter som du vill skydda så räcker det med ett abonnemang.

Omdöme – Hur Vi Ser På Panda

Pandas fyra olika paket täcker allt som är viktigt att skydda sig mot. Om man bara vill ha det mest essentiella så räcker det gott med Essential men behöver man mer finesser så går det enkelt att välja något av de andra paketen direkt på hemsidan.

Något annat positivt är att det fungerar till i stort sett alla enheter (Windows, Mac, Android). Oavsett om ni har en eller flera bärbar datorer, mobiltelefoner eller smart watch så täcker Panda allt.

Det negativa är kanske att VPN skulle inkluderat obegränsad surf redan från första paketet.

Panda Antivirus – Något För Alla

Panda är för den som vill ha ett bra skydd mot alla möjliga typer av hot. Vare sig det är virus, identitetsstöld, ekonomisk utpressning eller anonym surf så har Panda lösningen. Kom bara ihåg att om ni vill ha obegränsad anonym surf så måste ni köra på det största paketet, detta gäller även om ni är i behov av teknisk support dygnet runt.

Ett stort plus är att om ni innehar flera olika typer av enheter så löser Panda  det på ett galant sätt.

Panda är ett välkänt företag med mycket gott rykte. Deras program anses ligga långt framme och man har en patenterad teknologi som upptäcker och skyddar mot internethot i realtid. Programmen stödjer alla ledande plattformar så det är bara att installera och komma igång!