Norton antivirus – omdöme

  • Helt fri från virus eller pengarna tillbaka
  • För surfplattor, mobiler och datorer
  • Prova programmet gratis i 30 dagar

Norton är ett av marknadens tryggaste antivirusprogram. Norton är så säkra att du kommer bli nöjd att du får pengarna tillbaka om deras program inte ger ett 100 % skydd för alla dina uppkopplade prylar.

Norton Antivirus kommer från företaget Symantec Corporation vilket är ett Amerikanskt företag med huvudkontor i Kalifornien, USA. Symantec grundades 1982, alltså 36 år sedan, vilket gör dem till bland de äldsta i säkerhetsindustrin.
Norton Antivirus utvecklades 1991 och är en del av Norton-familjen som inkluderar olika typer av säkerhetsprodukter. Norton Antivirus använder sig av signaturer och heuristik för att kunna identifiera virus, skräppostfiltrering samt phishing-skydd ingår också. Med sina runt 60% i marknadsandel på den Amerikanska marknaden så kan ni kanske förstå att detta bolag är väldigt stort.

Produkterna – Vad Norton Har Att Erbjuda

Norton-Familjen har flera olika lösningar beroende på hur säkert du vill att din enhet ska vara till hur många enheter du vill säkra. Paketen som erbjuds är följande: Norton Security Starter, Norton Security Deluxe och Norton Security Premium.

Norton Security Starter

Detta paket levererar ett omfattande skydd med ett realtidsskydd mot alla typer av hot som t.ex. ransomware (utpressningsprogram som låser din dator mot betalning), virus etc.
När ni gör betalningar över nätet så hjälper programvaran att skydda er privata och ekonomiska information så att det inte hamnar i händerna på potentiella lagförbrytare.
Inte nog med det, Norton har något som heter ”100% Virus Protection Promise” vilket betyder att från ni börjat er prenumeration så finns det en Norton-expert som hjälper er att hålla er enhet virusfri eller ge er pengarna tillbaka.
Kom ihåg att detta paket bara gäller för en enhet så antingen en PC, Mac eller mobil enhet.

Norton Security Deluxe

Ungefär samma paket som ovan fast nu så kan du skydda upp till 5 enheter (Windows, Mac, mobiler och surfplattor). Utöver det så ingår ett skydd för Android som varnar er om riskabla appar innan ni laddar ner dem. För det extra priset så är det väl värt om ni har mobila enheter som kör Android.
Utöver detta så kan man köpa till något som heter Norton WiFi Privacy vilket hjälper er att skydda er privata information som lösenord, bankuppgifter och kreditkortsnummer när ni använder en offentlig Wi-Fi. Med en kryptering i bankklass samt inkludering av anonym surf så är detta tillskott en bra investering om man är ute och rör sig mycket.

Norton Security Premium

Detta är det störta paketet som Norton erbjuder. Vad sägs om skydd för upp till 10 enheter? Väldigt smidigt om ni har många enheter eller är en stor familj.
Utöver realtidsskydd mot hot och skydd mot stöld av privat och ekonomisk information så ingår också 25GB säkerhetskopieringsutrymme i molnet vilket ytterligare ger ett starkt skydd mot ransomware-hot (utpressingsprogram).
Har ni barn så är Norton Security Premium definitivt för er. Låt barnen utforska internet på ett säkert sätt utan att ni ska behöva känna er oroliga över vad de går in på. Det finns inget värre än att konstant oroas över vad barnen är inne på så låt Norton hjälpa er.

Omdöme – Hur Vi Ser På Norton

Det första som gör att man dras till Norton är deras löfte om att, med hjälp av en Norton-Expert, hålla er enhet fri från virus, eller ge er pengarna tillbaka. Det om något visar hur dedikerad Norton är och hur mycket förtroende de har för sin programvara och företagsmodell.

Sedan att det finns tre paket att välja på baserat på hur många enheter ni använder är också bra. Varför betala för något man inte använder? Har ni en enhet så räcker det billigaste paketet och om ni har ett flertal enheter (en dator, en mobil och en surfplatta t.ex.) så passar det andra paketet perfekt med en expansionsmöjlighet för två ytterligare enheter om man vill det.

Det enda negativa är väl att Norton inte erbjuder ett gratisalternativ som många andra säkerhetsföretag gör, dock har de en 30-dagars gratisperiod för de som vill testa.

Norton Antivirus – Lösningen För Nutiden

Är ni någon som värderar kvalitet och mycket för pengarna så är Norton för er. Oavsett om ni vill ha skydd för en enhet eller flera enheter så har Norton ett flertal paket att välja bland.
Lagring i molnet är också ett stort plus då många vill komma åt bilderna i alla enhet och detta sköts enkelt via lagring i molnet.
För barnfamiljen så finns möjligheten att kontrollera vad barnen är inne på och utsätts för, något som är otroligt viktigt inte bara för barnen utan också för er då ni slipper att konstant gå fram och tillbaka och titta på vad barnen håller på med.
Sist men inte minst så säger Norton att så fort ni tecknat en prenumeration så kommer de hålla er enhet fri från virus med hjälp av en Norton-expert, denna funktion är något som säljer och är en stor skillnad mot vad flera andra säkerhetsföretag har att erbjuda.

Norton är ett av marknadens tryggaste antivirusprogram. Norton är så säkra att du kommer bli nöjd att du får pengarna tillbaka om deras program inte ger ett 100 % skydd för alla dina uppkopplade prylar.