McAfee antivirus – omdöme

  • Världsledande aktör mot virus och internet hot
  • Funkar på PC, Mac, Android och alla andra typer
  • Detta företaget håller vad de lovar

McAfee är ett världsledande företag när det gäller att bekämpa hot på internet och att hålla företag och privatpersoner säkra. Oavsett om det är din telefon eller dator som du vill hålla säker har McAfee enkla lösningar som gör att du får en problemfri internetupplevelse.

McAfee Inc är ett amerikanskt säkerhetsföretag som grundades 1987 och som idag är bland de största inom säkerhetsindustrin i hela världen.

McAfee har ett gediget förflutet inom branschen med ett antal teknologier som var ledande under 90-talet och 2000-talet som bland annat brandvägg, filkryptering samt produktnycklar för offentliga nyckelinfrastrukturer men de är mest kända för sina antivirus och antispam produkter.

Företaget köptes upp av Intel i Februari 2011 och blev en del av divisionen Intel Security.

McAfee specialiserar sig idag på att skapa antivirusprogram för alla typer av enheter (stationära datorer, bärbara datorer, surfplattor och mobiltelefoner).

Produkterna – Vad McAfee Har Att Erbjuda

McAfee har varit med länge i spelet och har haft tid på sig att utforma vad som idag är fyra kompetenta lösningar för dig och dina enheter ni vill skydda: McAfee Antivirus Plus, McAfee Internet Security, McAfee Total Protection, McAfee LiveSafe.

Innan vi gå in mer i detalj så kan vi säga att oavsett vilket paket ni väljer så vet ni att ni får bra saker för pengarna då McAfee varit på marknaden ett bra tag nu och fått beröm för allt de gjort.

McAfee Antivirus Plus

Detta är den billigaste mjukvaran som McAfee har att erbjuda. Utöver skyddet för virus så täcker den de grundläggande behoven på ett bra sätt med t.ex skydd för social media (inlägg med bilder som är motbjudande m.m), skydd mot sidor som har skadlig kod och nedladdningar av skadlig mjukvara samt säker verifiering av Wi-Fi.

McAfee Internet Security

Detta paket är som paketet ovan men med några ytterligare förbättringar. Skydd mot SPAM gör att ni slipper skadliga e-mail samt föräldrakontroll vilket hjälper er att skydda barnen mot skadligt innehåll.

McAfee Total Protection
Nu börjar vi komma fram till de stora paketen.

Total Protection skyddar er identitet och ser till så att all privat information skyddas på ett säkert sätt. Utöver det så erbjuder paketet säker webbsökning vilket betyder att den varnar er om den misstänker att en hemsida utgör ett hot. Den hjälper er också att stoppa nedladdningar som kan skada er dator och den skyddar er mot attacker som phishing där privat information kan äventyras. Utöver vad paketet ovan innehåller så innehåller detta paket även en typ av sandlåda för dina filer, detta betyder att hackare eller dylikt inte kan få tag i filer som ni vill ha skyddade.

Slutligen så inkluderas gratis support. Detta är avgörande för många då frågor kan dyka upp om själva mjukvaran och hur man använder den eller om andra saker som är svårt att hitta svar på. Alla aktörer på marknaden har inte support så om ni väljer McAfee så vet ni att ni kommer få hjälp.

McAfee LiveSafe är precis som paketet ovan men med en markant skillnad nämligen att den har möjligheten att kunna lagra i molnet vilket betyder att ni kan spara alla bilder, musik m.m. utan att behöva fylla er hårddisk (dock har paketet inte det skydd för filer som paketet ovan har). Detta är ett enkelt sätt att få tillgång till allt på alla enheter utan att manuellt behöva kopiera, detta sparar tid och det blir mindre strul för man vet att alla filer finns med på alla enhet.

Alla paket finns med en 30-dagars testperiod så om ni inte känner er säkra av någon anledning så behöver ni inte vara oroliga, prova på bara.

Programvaran fungerar på alla dina enheter oavsett om det är Windows, Mac eller Android (datorer, mobiler och plattor).

Omdöme – Hur Vi Ser På McAfee

McAfee har fyra solida paketet att erbjuda. Behöver ni bara det mest grundläggande så passar deras två första paketen utmärkt då det innehåller allt som man idag behöver skydd mot.

Behöver ni mer skydd för filerna på datorn alternativt sparning av filer i molnet så är de två sista paketen ett måste.

Det negativa är kanske att någon form av VPN skulle varit inkluderat.

McAfee Antivirus – Välkänt Skydd

McAfee är ett välkänt företag med en lång historia. När man investerar i en programvara från detta företag så vet man att de håller vad de lovar. De har ett bra urval av paket som ger ett bra skydd för dig som kräver hög kvalitet och support. Vill ni även ha lagring i molnet så har de ett paket för det med, det är bara att välja.

Har ni ett stort antal olika typer av enheter så fixar McAfee detta då mjukvaran fungerar på allt från iPhone, Samsung S8, iMac och Windowsdatorer.

Tveka inte, McAfee håller vad de lovar.

McAfee är ett världsledande företag när det gäller att bekämpa hot på internet och att hålla företag och privatpersoner säkra. Oavsett om det är din telefon eller dator som du vill hålla säker har McAfee enkla lösningar som gör att du får en problemfri internetupplevelse.