Avira antivirus – omdöme

  • Mycket enkelt att använda
  • Enkel gratisversion av programmet
  • Mest kopmplett säkerhetslösning

Avira har en av marknadens bästa gratis lösningar för antivirusprogram. Samtidigt har man en av de mest omfattande säkerhetslösningarna för betalande kunder. Vill du inte ta några risker är detta ett utmärkt alternativ.

Avira är ett säkerhetsföretag från Tettnang, Tyskland. Företaget grundades år 1986 och har sedan dess växt till att bli det sjätte största företaget inom branschen enligt OPSWATs antivirusmarknadsrapport.

Med över 100 miljoner kunder världen över så har Avira expanderat och skaffat ytterligare kontor i USA, Kina, Nederländerna samt Rumänien.

Produkterna – Vad Avira Har Att Erbjuda

Avira har ett helt gäng med olika paket att välja bland, allt från helt gratis till dyra och mer kompetenta lösningar. Här är paketen som Avira erbjuder: Free Security Suite, Antivirus Pro, Internet Security Suite samt Prime.

Free Security Suite

Detta är gratisversionen som Avira har att erbjuda och det erbjuds en hel del faktiskt. Vad sägs om prisbelönt teknologi som skyddar er mot onormala hot inklusive virus, trojaner och spionprogram? Surfa med VPN så ingen kan spionera på er? Markering av infekterade platser på internet? Allt detta till priset av noll kronor? Ja, det stämmer faktiskt. Avira är ett företag som sticker ut när det gäller programvaror som är gratis. Att både kunna ha ett bra skydd mot virus OCH surfa med VPN (1GB per månad) HELT GRATIS är bland det bästa som marknaden har att erbjuda då bara VPN brukar kost en slant, Avira ger dig detta helt gratis.[/box]

Antivirus Pro

Först ut för en lösning som kostar något är Antivirus Pro, ett paket som gör er tryggare när ni handlar, surfar eller gör bankärenden över nätet.

Detta paket innehåller skydd mot ransomware (utpressningsprogram som hackare använder sig av för att tjäna pengar), något som ni säkert läst om i nyheterna. Ett skydd mot detta är nästan ett måste i dagens värld då allt fler blir drabbade och massvis med pengar förloras till ingen nytta. Vi får också kontroll över vilka USB-enheter som kan anslutas, detta är viktigt då man kanske befinner sig utomhus någonstans och behöver lämna datorn utan övervakning.

Utöver detta så får vi en molnbaserad AI som stoppar hot i realtid och försäkrar er om att ni alltid är uppdaterade med det senaste skyddet.

Internet Security Suite

Utöver vad Antivirus Pro hade att erbjuda så saknades något viktigt nämligen mjukvaruuppdatering. Din dator kör massvis med olika program, använder drivrutiner m.m., allt detta sköts via ett operativsystem. För att vara säker på att det inte finns några luckor som hackare kan ta sig in genom så sköter detta paket all uppdatering av programvara i bakgrunden.

Prime

Om ni inte var nöjda med vad de andra paketen hade att komma med så kommer ni garanterat vara glada nu. Först ut är inställningsverktyg och förbättrad hastighet på datorn. Detta paket håller er dator fräsch så den startar snabbare, minne och extra utrymme frigörs (ni kan köra fler program utan att datorn känns slö), ökar batterilivslängden på er enhet samt hjälper till att lösenordskydda dina konfidentiella filer så att ingen än bara ni kan öppna dem. Bara detta är otroligt viktigt för dem som sitter med lite äldre datorer för det ska inte behöva kännas som man hällt i sirap i datorn om man har ett skyddsprogram installerat.

I detta paketet får vi också tillbaka något som gratispaketet hade nämligen VPN, skillnaden här är att VPN fungerar oavsett hur mycket ni surfar.

VPN gör att ni kan surfa anonymt på nätet samt få tillgång till information i specifika länder som annars inte går att få tag i.

Sist men inte minst så får ni tillgång till ett gäng olika appar för både Android och iOS som bl.a ger er stöd för VPN, skydd mot virus samt optimering av er enhet.

Omdöme – Hur Vi Ser På Avira

Avira är ett speciellt företag som erbjuder en gratislösning som är otroligt kompetent jämfört med de flesta andra lösningar på marknaden. Behöver ni ett bra skydd och VPN så är det få som slår Avira.

Är ni ute efter ett så komplett skydd som möjligt så är det sista paketet (Prime) något att investera i. Få andra företag på marknaden kan mäta sig med så många olika funktioner som Avira har att erbjuda med sitt Prime-paket.

Något som är lite negativt dock är att VPN inte är inkluderat i de två första paketen som kostar pengar. Vi har alla läst om hur folk blir av med pengar, lösenord etc. och då tycker man att en enkel VPN borde vara standard när det ändå ingår i gratisversionen.

Avira Antivirus – Fantastisk Gratisversion

Oavsett om ni är ute efter något som inte kostar pengar eller för det bästa skyddet så har Avira något för er. Är ni bara ute efter ett enkelt skydd och anonymitet med VPN så kan ni ladda ner gratisversionen och köra den annars har Avira tre betalpaket som alla har något av värde.

Kom också ihåg att ni kan ladda ner en 30-dagarsversion av alla betalpaket så om ni känner er oroliga över att behöva köpa något som ni kanske inte blir nöjda med så behöver ni inte vara det.

Avira har en av marknadens bästa gratis lösningar för antivirusprogram. Samtidigt har man en av de mest omfattande säkerhetslösningarna för betalande kunder. Vill du inte ta några risker är detta ett utmärkt alternativ.