AVG antivirus – omdöme

  • Skydda dig och dina barn
  • AVG är ett pålitligt företag som funnit i länge
  • Gratisprogrammet räcker för vanliga internetanvändare

AVG har kraftfulla skydd mot virus – såväl för din dator som alla andra uppkopplade prylar. Med hjälp av AVG får du en dator som går snabbare, laddar direkt och får ett förlängt liv. Du kan testa såväl gratis versionen som att köpa till olika funktioner.

AVG är ett Tjeckiskt säkerhetsföretag som grundades 1992.  Namnet ”AVG” är baserat på det första produktnamnet, ”Anti-Virus Guard. Företaget har mer än 200 miljoner aktiva användare över hela världen inklusive runt 100 miljoner användare som använder mjukvaran på mobila enheter.

Säkerhetsföretaget Avast meddelande 2016 att de hade ett avtal om att förvärva till ett pris av 1,3 miljarder dollar.

Produkterna – Vad AVG Har Att Erbjuda

AVG har ett flertal paket att erbjuda, allt från det mest grundläggande till det mest kompletta. Paketen som erbjuds är följande: AVG Antivirus Free, AVG Internet Security, AVG Ultimate.

AVG Antivirus Free

Det första paketet är helt gratis men låt er inte luras av detta. Vad sägs om säkerhetsuppdateringar i realtid, analys, skanning och borttagning av skadligt nedladdade filer innan de når din dator? Inte nog med det, den blockerar osäkra länkar och skannar efter prestandaproblem samt skyddar mot identitetsstöld. Vem var det som sade att gratis inte kan vara bra? Vill ni ha en lösning som inte kostar något så är detta perfekt.

AVG Internet Security

Eftersom detta paket kostar pengar så betyder det också att prestandan ökar.

Utöver vad som ingår i paketet ovan så har vi här ett flertal viktiga tillägg som ökar värdet markant. Först ut är säkra personliga mappar med ett extra lager av ransomware-skydd (ransomware handlar om att din dator blir kapad och de ber dig att betala för att få den upplåst). Bara värdet av att kunna skydda sig mot detta gör att detta paket blir värdefullt. Vi har också webbkameraskydd så ni slipper bli spionerade på samt en förstärkt brandvägg för att kunna hålla ute allt potentiellt hot mot din dator.

Inte nog med det så tillkommer utan extra kostnad Antivirus PRO programvara för Android enheter.

AVG Ultimate

Detta är (precis som namnet) det ultimata paketet som AVG har att erbjuda. Inte nog med att allt från de förra paketen ingår, nu har vi även avancerad rengöring och hastighetsoptimering, automatisk uppdatering av PC-program, ökning av livslängden på batteri för bärbara enheter (pga optimeringen som programvaran gör) samt gratis support via chatt eller telefon, något som många kräver på dagens marknad.

Programvara för Mac och Android ingår.

Självklart så erbjuder AVG en 30-dagars testperiod så ni själva kan se om det passar er. Enheterna som programvaran fungerar på är Windows. Om ni vill ha programvara som fungerar på Mac OS eller Android så finns paketen AVG Antivirus for Mac och AVG Antivirus for Android och de är helt gratis.

Omdöme – Hur Vi Ser På AVG

Det finns tre kompetenta paket att välja bland, ett gratis och två som kostar pengar. Vill man ha ett grundläggande skydd så räcker det med det första paketet och vill man ha mer skydd så kostar det, detta gör att alla typer av kunder dras till AVG och deras lösningar.

Om man satsar på AVG Ultimate så ingår fri support via chatt och telefon vilket är till stor nytta om man stöter på eventuella problem med t.ex. installation, inställningar etc.

Full support via chatt och telefon gäller bara för AVG Ultimate.

AVG Antivirus – Skydd För Allt

AVG har varit med sedan tidigt 90-tal, de har flera miljoner användare… vad mer behöver man säga? AVG har varit med länge och är en stor spelare på marknaden som kommer med kompetenta lösningar.

Är ni en vanlig Svensson som bara använder dator för lite surfande och spelande så kommer ni billigt undan med gratispaketet AVG Antivirus Free.

Är ni mer oroliga över att komma in på vissa sidor som inte är helt säkra så finns mellanpaketet  AVG Internet Security. Inte nog med att det ger ett bättre skydd mot suspekta sidor, det ger också dig som förälder en bättre stund när ni befinner er borta från datorn då ni vet att barnen inte blir spionerade på.

Vill ni ha det ultimata skyddet som AVG erbjuder så är det AVG Ultimate ni ska satsa på. Detta paket ger er ett komplett skydd men inte nog med det, fri support via chatt eller telefon ingår också. Kör ni inte med Windows? Inga problem, programvara för Mac och Android ingår utan någon extra kostnad.

Vill ni ha ett grundläggande skydd för Mac eller Android så har AVG en gratis lösning på detta, kom dock ihåg att detta endast är ett grundläggande skydd och kan inte mätas med något paket som kostar pengar. Har ni Mac eller Android så rekommenderas det att ni investera i AVG Ultimate, då får ni ett komplett skydd som täcker alla av dagens problem.

AVG har kraftfulla skydd mot virus – såväl för din dator som alla andra uppkopplade prylar. Med hjälp av AVG får du en dator som går snabbare, laddar direkt och får ett förlängt liv. Du kan testa såväl gratis versionen som att köpa till olika funktioner.