Avast antivirus – omdöme

  • Lätt lösning som även passar svagare datorer
  • Schysst gratis version som ger ett grundskydd
  • Kostnadsfri 30-dagars provperiod för alla produkter

Avast fjäderlätta antivirusprogram får till och med en långsam dator att ladda lika snabbt med som utan antivirusprogram. Här är ett program som sköter sig själv i bakgrunden och har väldigt lite inverkan på ditt dagliga arbete på din enhet. Enkelt och bra!

Avast, med ett huvudkontor i Prag, är ett tjeckiskt cybersäkerhetsföretag som grundades 1988. Utöver huvudkontoret (1600 anställda) så har de även kontor i övriga Europa, Nordamerika samt Asien.

De har mer än 400 miljoner användare runt om i hela världen och har idag den största marknadsandelen bland antivirusleverantörer, detta betyder att de högst upp på antivirusmarknaden vad gäller användargrad med hela 20.5%. Här snackar vi jättar! Mycket av storleken beror på förvärvet av konkurrenten AVG Technologies som vid den tidpunkten var den tredje största aktören på marknaden.

Avast är prisat över hela världen för deras mjukvara och den lilla påverkan den har på enheten när den körs i bakgrunden, något som är otroligt viktigt för användare som inte vill ha en ”slö” dator.

Produkterna – Vad Avast Har Att Erbjuda

Avast har säkerhetsprodukter för servrar, datorer och mobila enheter. Mjukvaran finns att ladda ner till Windows, Mac samt Android.

Mjukvaran finns i tre olika versioner: Free Antivirus, Internet Security samt Premier.

Free Antivirus är det nödvändiga, det minimala. Vad som skiljer detta paketet mot de två andra är att detta är helt gratis men det innehåller långt ifrån allt som man egentligen ska ha skydd mot 2018. Trots detta så innehåller paketet blockering av virus och annan skadlig kod, den upptäcker virus, utpressningstrojaner samt andra hot i realtid. Den kollar också ditt WiFi-nätverk efter svagheter samt skyddar dina lösenord med inbyggt valv.

Internet Security är det mer avancerade alternativet. Att gå från gratisversionen till denna version ger en hel del extra. Det första är att den hjälper er med att undvika falska webbplatser och hindra kriminella från att stjäla lösenord och/eller bankinformation. Det andra som den hjälper till med är att man kan köra program i sandlåda dvs du kör program utan att det påverkar resten av datorn. Utöver detta så hjälper den till med att blockera hackare och irriterande skräppost och nätbedrägerier med hjälp av en avancerad brandvägg samt har ett extra skydd mot utpressningstrojaner, något som varit på tapeten de senaste åren och är väl värt att ha.

Premier är det ultimata av AVAST. Vill du ha ett så bra skydd som det bar går så är detta som det ska satsas på. Utöver vad paket ett och två hade så har detta paket skydd för webbkamera vilket betyder att ingen kan sitta och spionera på er vilket nästan är ett måste, speciellt om man har barn. Utöver detta så hjälper den till att förstöra känsliga filer så ingen kan återställa dem samt automatiskt uppdaterar alla program på enheten så säkerhetsriskerna är så låga som möjligt.

Den första versionen är som sagt helt gratis men bara för att de andra två kosta pengar så betyder inte det att man inte kan prova. Både Internet Security och Premier finns att ladda ner som en 30-dagars kostnadsfri provversion så ni har egentligen inte något att förlora.

Omdöme – Hur Vi Ser På Avast

Avast har väldigt bra paket att erbjuda. Oavsett om ni letar efter en mobil eller stationär lösning så finns det något för alla. Vill ni inte spendera pengar men ändå ha ett grundläggande skydd som är ok så är gratispaketet helt klart användbart trots att det inte innehåller allt man skulle vilja ha som skydd. Om man är villig att spendera några kronor så finns totala lösningar som kommer försvara alla enheter ni har med maximalt skydd. Om ni är osäkra så finns en kostnadsfri 30-dagars period som ni helt klart ska utnyttja, då får ni mer tid på er att få en känsla för mjukvaran och hur den påverkar er enhet.

Något som skulle varit bra att ha i gratisversionen är VPN men man kan inte få allt här i världen.

Avast Antivirus – Liten Påverkan På Er Enhet

Avast är ett stort företag med produkter som fungerar. Det finns massvis med andra företag som säger att de erbjuder en bra lösning men med Avast så vet man att det ligger en tyngd bakom. Om ni vill ha en total lösning för er enhet (mobil, dator) som inte har en stor påverkan så är Avast bland de bästa på marknaden. Har ni en äldre enhet så är det ännu viktigare att er enhet fungerar som den ska och inte blir slö om ni har ett antivirusskydd och då är Avast Antivirus helt klart att rekommendera.

Utöver att den fungerar bra på äldre enheter så fungerar den på flera olika enheter. Mobil, bärbar dator och stationär dator. Mac, Windows och Android. Har ni flera enheter med olika operativsystem så blir detta ett enkelt val för er.

Avast fjäderlätta antivirusprogram får till och med en långsam dator att ladda lika snabbt med som utan antivirusprogram. Här är ett program som sköter sig själv i bakgrunden och har väldigt lite inverkan på ditt dagliga arbete på din enhet. Enkelt och bra!