Adaware antivirus – omdöme

  • Mycket enkelt att använda
  • Full support vid virusproblem
  • Prova programmet gratis i 30 dagar

Adaware är ett populärt program för att hålla datorn säker mot yttre hot. Skulle programmet upptäcka något skadligt kan programmet oftast på egen hand lösa problemet. Vid svårare problem finns alltid Adware support som hjälper dig och ser till att du och din PC är trygga.

Adaware (tidigare Lavasoft) är ett tyskt säkerhetsföretag som grundades 1999. Idag har de huvudkontoret placerat i Montreal, Kanada, och har expanderat stort sedan starten.

Deras programvara är känt för att ta bort skadlig kod, spionprogram, adware, datavirus, dailers, trojaner, robotar, spårningskomponenter m.m.

Trots att de medverkat länge på marknaden så har de runt 1% av marknadsandelen globalt. Största problemet för dem är att det finns så många aktörer på marknaden som är större att det helt enkelt blir för svårt att växa. Mjukvaran bara på Windows-datorer också vilket gör att de med flera enheter hemma (mobiltelefon, platta etc.) helt enkelt väljer en annan lösning.

Produkterna – Vad Adaware Har Att Erbjuda

Adaware kanske inte är de största på marknaden men de kan ändå presentera några valbara alternativ, dessa är: Adaware Antivirus Free, Adaware Antivirus Pro samt Adaware Antivirus Total.

 

Adaware Antivirus Free

Gratisvarianten från Adaware. Är man ute efter ett enkelt skydd som täcker det mest grundläggande så är detta paketet för er. Det stoppar virus, spionprogram, spionprogram samt andra former av skadliga program på ett effektivt sätt. Inte nog med det, skydd mot all nedladdad mjukvara så det inte hinner infektera din dator samt realtidsskydd som blockerar processer och infekterade filer i realtid.

Hade den haft full teknisk support hade stått ut men man ska inte begära för mycket för det är trots allt helt gratis.

Adaware Antivirus Pro

Utöver vad gratispaketet hade att erbjuda så har vi här full teknisk support till en billig peng. Support för en produkt är a och o för många, de väljer helt enkelt inte en vara som inte har någon form av support så om det gäller er också så vet ni vad ni ska satsa på.

Detta paket har mer av ett ”online” skydd kan man säga. Surfar ni mycket på nätet, handlar, gör bankärenden m.m. så ger detta paket er skyddet ni behöver.

Skydd mot hot som skickas över e-mail (bifogade filer) och intrång via nätverket skyddar detta paket också emot.

 

Adaware Antivirus Total

Vill ni helt enkelt bara ha det bästa och mest avancerade (utan att för den delen vara krångligt) så är Total-paketet för er. Total har allt som det föregående paketet hade men lägger också till några extra funktioner som digitala lås på filer. Med detta lås kan ni, med kryptering av militär kvalitet, skydda alla filer ni har på enheten och slippa vara oroliga över att någon läser vad ni har på er dator eller stjäl information. Inte nog med det så kan den permanent radera filer så ingen kan komma åt dina filer i efterhand. Sist men inte minst så har den ett föräldrafilter vilket skyddar barnen mot olämpligt innehåll på webben.

Vill ni prova någon av programvarorna som kostar pengar så har Adaware en 30-dagars gratis provtid så det är bara att ladda ner och testa. Kom dock ihåg att all mjukvara bara fungerar på Windows-maskiner (Windows 10, Windows 8 & 8.1 samt Windows 7) och ej på något annat så har ni t.ex en Mac eller mobiltelefon som kör Android eller iOS så fungerar det inte för er.

Omdöme – Hur Vi Ser På Adaware

Adaware har inte massvis med paket att välja bland men det finns något för alla. Vill ni bara ha ett enkelt skydd mot virus, spionprogram m.m. så fungerar gratispaketet utmärkt men om ni vill ha ett bättre skydd gällande online-verksamhet (bankärenden, e-mail, shopping) så måste ni använda er av betalpaketen.

Något annat positivt är att full teknisk support ingår (om man använder betalpaketen). Många användare hävdar att detta är ett måste för dem då de hellre betalar för att få full support än att försöka fixa ett problem på egen hand.

Avsaknad av VPN för samtliga paket är ett litet minus samt att programvaran bara fungerar på Windows känns begränsande.

Adaware Antivirus – Ett Grundläggande Skydd

Paketen som Adaware har att erbjuda är inte så många men de täcker det mesta som behövs för att vara aktivt online utan att behöva oroas. Det enklaste skyddet som inte kostar någonting skyddar er mot det mest grundläggande och ger er full teknisk support, inte mycket mer än det. Vill ni känna er mer säkra när ni betalar räkningar, utforskar sidor m.m. så är det säkrast att investera i ett paket som kostar pengar.

Har ni barn och vill skydda dem från hot på nätet så finns det bara ett alternativ för er och det är det dyraste alternativet.

Kom dock ihåg att mjukvaran bara fungerar på Windows-maskiner och inget annat.

Adaware är ett populärt program för att hålla datorn säker mot yttre hot. Skulle programmet upptäcka något skadligt kan programmet oftast på egen hand lösa problemet. Vid svårare problem finns alltid Adware support som hjälper dig och ser till att du och din PC är trygga.